< Terugkeer

Verlenging van de afsluitingsvrije winterperiode tot maart 2021

Geplaatst op: 20/06/2020 - Bijgewerkt: 05/08/2020

In de context van de gezondheidscrisis en de lockdown werd de afsluitingsvrije winterperiode verlengd tot 31 maart 2021. Tijdens deze periode worden de betrokken gezinnen van energie voorzien door Sibelga en zijn ze beschermd tegen de afsluiting van de gas- en elektriciteitstoevoer.

Onze volledige pagina over de afsluitingsvrije winterperiode.

Nu het einde van de afsluitingsvrije winterperiode nadert, moeten personen die hierdoor beschermd waren ervoor zorgen dat ze tijdig een contract vinden. Nadat het contract is ondertekend, duurt het namelijk nog relatief lang (21 dagen) voordat de overgang naar de nieuwe leverancier echt een feit is. Als de betrokkene die tijd niet incalculeert, loopt hij het risico om na 31 maart afgesloten te worden en zal hij kosten moeten betalen om de meter opnieuw te laten openen.

 

[1] Coronavirus à Bruxelles : précarité énergétique, la Région bruxelloise prolonge la période hivernale jusqu’en 2021, rtbf.be, 18 juni.
[2] Sibelga zal dus vanaf 1 april 2021 opnieuw de toevoerpunten van klanten die door de afsluitingsvrije winterperiode werden beschermd, kunnen afsluiten.