< Terugkeer

Het Steunpunt organiseert deze zomer 2 opleidingen!

Geplaatst op: 18/06/2020 - Bijgewerkt: 05/08/2020

Nu de lockdown beëindigd is, heeft het Steunpunt besloten om zijn opleidingen te hervatten. Deze zomer stellen we er al enkele voor, uiteraard met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen. Aarzel dus niet om je in te schrijven! (Opgelet: alle opleidingen zijn in het Frans.)

In augustus wordt de zomercyclus van het Steunpunt hervat met  twee nieuwe opleidingen op de kalender.

Het initieel voorziene opleidingsprogramma zal midden september opnieuw van start gaan. De data daarvan zullen later op onze website worden meegedeeld. Alle opleidingen worden gegeven in het Frans?

Wie zich wil inschrijven stuurt een mail naar socialenergie@fdss.be met daarin de volgende gegevens:
Naam – Voornaam – Functie – Organisatie – E-mailadres en telefoonnummer van de persoon die voor de opleiding is ingeschreven – Opleidingen waarvoor je je wil inschrijven – Eventuele opmerkingen.
Je ontvangt dan van ons een e-mail waarin je inschrijving voor de opleiding wordt bevestigd.
Als je vragen hebt
, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 02/526 03 00 of per mail via socialenergie@fdss.be

Opleiding “Technische opleiding: verwarming” – 18 en20 augustus

In deze opleiding wordt uitgelegd hoe een verwarmingssysteem werkt. De deelnemers leren om bepaalde technische problemen, veiligheidsproblemen, vormen van slecht gebruik of overmatig verbruik te identificeren. Deze opleiding is bestemd voor maatschappelijk werkers die meer willen weten over de technische aspecten rond energie en huisvesting.

Datum: Dinsdag 18 en donderdag 20 augustus
Tijdstip: 9u30 – 15u (voor ‘s middags zijn er broodjes voorzien)
Adres: Federatie van de Bicommunautaire Maatschappelijke Diensten, Gheudestraat 49, 1070 Anderlecht
De volledige beschrijving van de opleiding is te vinden op onze opleidingspagina

Opleiding “Comfort, veiligheid: geen half werk!” – 27 augustus

Deze opleiding gaat in op het gebruik van meettoestellen die vaak onmisbaar zijn om een objectief beeld van een situatie te krijgen. Ze is bestemd voor maatschappelijk werkers die huisbezoeken brengen wanneer er energieproblemen zijn en geeft hen de kans om deze toestellen in een praktische en didactische omgeving te gebruiken.

Datum: Donderdag 27 augustus
Tijdstip: 9u30 – 12u30
Adres: Federatie van de Bicommunautaire Maatschappelijke Diensten, Gheudestraat 49, 1070 Anderlecht
De volledige beschrijving van de opleiding is te vinden op onze opleidingspagina

Om de veiligheidsmaatregelen te garanderen, zal de ruimte waarin de opleiding plaatsvindt mogelijk worden aangepast in functie van het aantal deelnemers. Het is dus mogelijk dat de opleiding op een andere plek dan in de gebouwen van de FBMD plaatsvindt. In dat geval zal het nieuwe adres in de herinneringsmail worden meegedeeld. Om de organisatie zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we om ons zo snel mogelijk op de hoogte te brengen als je niet aan de betrokken opleiding kan deelnemen.