< Terugkeer

COVID-19 – Gratis nummer voor sociale noodsituaties 0800 35 243

Geplaatst op: 30/03/2020 - Bijgewerkt: 20/05/2020

De Brusselse minister voor sociale integratie Alain Maron heeft samen met de administratieve diensten van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), de GGC, Iriscare en de Federatie van de Bicommunautaire Maatschappelijke Diensten – FBMD een gratis nummer in het leven geroepen waar Brusselaars terecht kunnen voor vragen omtrent sociale noodsituaties.

0800 35 243

Op dit nummer worden bellers te woord gestaan door vakmensen en krijgen ze antwoorden op vragen omtrent moeilijke sociale situaties.
Het call center wordt bestaft door medewerk(st)ers van de centra voor welzijnszorg en centra voor algemene sociale dienstverlening die zich allemaal vrijwillig inzetten voor dit initiatief.

Het nummer is bereikbaar van 09u00 tot 18u00 op weekdagen.

OPROEP TOT VERSPREIDING

Het is op dit moment van het grootste belang dat dit nummer zo ruim mogelijk wordt verspreid, zodat de meest geïsoleerde mensen en personen die het meest nood hebben aan deze steun bereikt kunnen worden. Het kabinet werkt op dit moment aan een officiële communicatiecampagne1.

Verder creëerde Habitant des Images een visuele campagne die makkelijk kan worden overgenomen door de mensen op het terrein en door de bevolking zelf. Zo wordt er bijvoorbeeld een visuele drager voorgesteld waarvoor u zelf geen printer nodig hebt en die aan het venster of in openbare plaatsen kan worden opgehangen.

We willen u dan ook vragen om de verschillende dragers van deze campagne te verspreiden via uw communicatiekanalen, ze aan uw behoeften aan te passen en ervoor te zorgen dat het gratis nummer zoveel mogelijk bekend raakt.

DE BESCHIKBARE DRAGERS (Frans)

·       Het algemene logo

·       Voorbeeld van een affiche in Word-formaat die u kan aanpassen voor uw diensten

·       Manier om de visuele drager op een creatieve manier in te zetten

·       Afbeelding voor sociale netwerken (nieuwsoverzicht Facebook, Instagram…)

·       Facebook-banner

Al deze materialen zijn ook te vinden op de website van de FDSS.

Vertaalde beelden :

Albanees – Arabisch – Armeens – Engels – Dari  – Spaans – Perzisch – Italiaans – Lingala – Nederlands – Urdu – Pashto – Russisch – Somali – Swahili – Tjetsjeens – Turks

Alvast bedankt voor jullie hulp en voor de essentiële samenwerking tussen alle organisaties tijdens deze crisis.